Vydej se s námi do knižního vesmíru!Jen se pevně drž a nasaj nosem vůni knih a čokoládové tříště!!!A podívej se co tady pro Tebe(jako každého knihomola xD) máme! :) :33
Rádi Tě uvítáme!!! -,Evča,Jess a Abby

Rudá jako rubín-Recenze

18. července 2014 v 12:58 | Jess |  Recenze
Ahoj.
Jsem tu zas a znovu :D A tentokrát s recenzí.
Dlouho jsem přemýšlela jestli mám recenzi dělat nebo ne a ted' jsem se rozhodla pro ANO xD


O knize:
Autorka:Kerstin Gier
Série: Láska nezná čas-Drahokamy
Rok vydání: 2012-rok vydání v originálu: 2009
Počet stran: 336
Překlad: Tereza Pecková
Nakladatelství: Albatros Media-CooBoo
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Anotace:

Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.

Rudá jako rubín. Na tuhle knihu si dělám zálusk už hodně dlouho tak snad jí dostanu v září až budu mít narozky, protože já miluju cestování časem a romantiku :33
Když jsem knihu poprvé uviděla(nedala se přehlédnout xD) tak mě to k ní přímo táhlo. Ta růžová obálka xD
Hodně jsem slyšela, že kniha má delší kapitoly, ale že se čte úplně sama. Také recenze jsou dost dobré, takže bych nejspíš byla v sedmém nebi, kdyby mi jí máma koupila xD
No a ted' jak to vydí ostatní? :O

Hodnocení uživatelů z databáze knih:
IttyBitty 15.07.2014
Knížka se mi moc líbila. Jen je taková mírně nedořešená. Chtělo by to další díl.
Pár věcí mi na knize celkem vadilo. Přišlo mi, že celý příběh je úžasně propracovaný, ale konec je jen tak letem světem. Jinak opravdu skvělá kniha. Doporučuji všem přečíst si ji!
kvapsv 11.07.2014
Když jsem knihu dočetla a zavřela, nemohla jsem uvěřit, že je konec..tedy prvního dílu. Páni jak tohle se mnou zacloumalo.. Kniha způsobila přesně to co měla..vydala jsem se do knihkupectví koupit si druhý díl. Snažím se moct nečíst YA knihy (přijdou mi někdy až moc jednoduché a tak je raději čtu jen když potřebuji nějakou "oddechovku"), ale tahle za přečtení opravdu stála. Řekla bych, že vede žebříček "cestovacích" knih, které v dnešní době vycházejí u různých nakladatelství a to nejen u mě, ale i u spousty ostatních čtenářů.

Film byl také moc povedený a už se těším na jeho pokračování. :)
dubakm 09.07.2014
Hezká ,,teen" fantasy a jako zatím vše, co jsem od p. Gier četla hodně čtivá.Tak vzhůru do časostroje procestovat s G+G minulostí :-)
Tina 243 06.07.2014
Knížku jsem už četla a musím vám jí vážně doporučit a to všechny tři díly této série. Knížka se čte dobře.Postavy v knize jsou sympatické a myslím že Gwendolyn vám přiroste k srdci. Děj v knize je napínavý nemyslete si že víte konec, ujišťuju vás že když si myslíte že vás kniha už nepřekvapí.....BUM. Tuhle knihu doporučuju jestli chcete vědět víc můžete kouknout na můj blog, kde jsem toto sérii zrecenzovala i spolu s filmem.
Wolfinéria 05.07.2014
Super knížka, i když to byl zatím jenom takový "rozjezd" :) další díl již zakoupen a moc se těším až se dozvím jak to s Gwendolyn a Gideonem dopadne i kdo vlastně jsou Lucy a Paul :)
ema57 30.06.2014
je to úžasná knížka. dlouho jsem přemýšlela co vytknout ale na nic závažného jsem nedošla. jediné, a to mě opravdu naštvalo, je obálka, ale za to autorka nemůže. ten popis na druhé straně obalu -_- co to má jako být?! podle toho jsem čekala že při cestování časem se Gwendolyn zamiluje do nějakého týpka z 16.století který je už dávno mrtvý. jinak opakuju že knížka je úžasná!
Venezia 29.06.2014
to mirrab: až na ktoré nemecké mená je kniha perfektná? Myslíš Gwendolin Shephard, Gideon de Villiers, Lucy Montrose, profesor Whitman, Saint Germain, Xemerius, madam Rossini, Leslie, Grace, Maddy, Nick, Gordon, Glenda, Arista alebo James August Peregrin Pimplebottom?
Autorka sa kvôli tvojej xenofóbii nenechá určite premenovať.
mirrab 29.06.2014
500 stránek? Brnkačka, s tímhle příběhem a vyprávěním jsem nemohla odtrhnout oči. Tato knížka je moje srdeční záležitost a rozhodně DOPORUČUJI. Je to skvělý mix mezi sci-fi a fantasy se špetkou románu. Je to skvělá knížka pro holky co si chtějí odpočinout od románků, ale nakonec se tam místy začne objevovat. Až na německá jména perfektní!
FreckledCathy 16.06.2014
No jako rozjezd to nebyl špatnej, pěkně se to čte...akorát mi přijde, že to skončilo dřív, než to vůbec začalo. Taková jedna dlouhá úvodní kapitola se zajímavým koncem a pár naťuknutými příběhy, které nutí hrábnout po druhém díle. 3,5*
jebnapicus 06.06.2014
Kniha je skvělá a Gwendolyn je moje oblíbená postava - ne jen v této knížce, ale celkově ze všech knih, co jsem kdy četla.
Barbastelle 03.06.2014
Byla jsem touto knihou poměrně příjemně překvapená. Zahlédla jsem na ni veskrze pozitivní recenze, ale nikdy jsem je pozorně nečetla. Měla jsem dojem, že je to "jen dobře napsaný dívčí román" a nemá cenu tím ztrácet čas.
Nakonec jsem se teď v pauze mezi zkouškami nechala zlákat a byla to perfektní oddychovka, která byla ale dobrodružnou knížkou pro mládež s nějakou tou vztahovou zápletkou na pozadí. Tudíž jsem si to užila, nadšeně jsem si příběh přečetla takřka jedním dechem a okamžitě jsem se pustila do dalších dílů.
Možná tu máme trochu černobílé postavy, ale co naplat, svůj účel všechno plní tak, jak má.
 


Anketa

Kolik knížek přečteš za měsíc?

Žádnou. 19.1% (9)
Vyjímečně jednu. 8.5% (4)
Jednu. 4.3% (2)
Dvě až pět. 57.4% (27)
Pět až deset. 6.4% (3)
Víc než deset a víc... 4.3% (2)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama